Όροι Χρήσης-Πολιτική

Το kentrolampaskaibatarias.gr αποτελεί ιδιοκτησία Κωνσταντίνου Τελτσίδη και προέκταση του καταστήματος «ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ» καταχωρημένου ονόματος στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΒΕΑ) και Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) με αριθμό ΓΕΜΗ 7107801000  και με διεύθυνση έδρας την οδό Αγίας Τριάδος 110 Τ.Κ. 13671 Αχαρναί-Αττικής  Αρ.τηλ. 210 2442867

 

Μέλημα μας είναι η παράθεση των όρων που διέπουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του kentrolampaskaibatarias.gr προς όλους εσάς που θα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και που σκοπό έχει την ενημέρωσή σας για τα δικά σας δικαιώματα και υποχρεώσεις και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας στην αναζήτηση και απόκτηση των προϊόντων που επιθυμείτε να αγοράσετε.

 

ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΩΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Στις τιμές που αναγράφονται  δίπλα από κάθε προϊόν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ (24%)  τα τέλη-φόροι ανακύκλωσης (λάμπες – μπαταρίες – ηλ.εργαλεία)κτλ. και είναι οι τελικές τιμές  των προϊόντων χωρίς άλλες «κρυφές» εκ των υστέρων μικρό χρεώσεις. Οι τιμές αυτές αυτές αφορούν τις ποσότητες οι οποίες είναι διαθέσιμες στην αποθήκη μας, ενώ το kentrolampaskaibatarias.gr  επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αναπροσαρμόζει τις τιμές.

 

 

ΔΙΑΦΟΡΑ

  1. Διαθεσιμότητα: Τα περισσότερα προϊόντα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας είναι διαθέσιμα και άμεσα παραδοτέα, όμως λόγω ευρείας γκάμας είτε λόγω εξαντλήσεως αποθεμάτων κάποια προϊόντα δεν είναι μεν άμεσα διαθέσιμα. Παρ’ όλα αυτά εσείς μπορείτε να μας στείλετε την παραγγελία σας  και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί μέσω e-mail ή/και τηλεφώνου, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, ώστε να σας ενημερώσουμε για τον πιθανό χρόνο παραλαβής του προϊόντος από τον προμηθευτή και την εν συνεχεία παράδοσή του σε σας. Στην περίπτωση αυτή, έχετε τη δυνατότητα, εφόσον κρίνετε ότι το χρονικό αυτό διάστημα δεν σας ικανοποιεί, να ζητήσετε την ανάκληση παραγγελίας του εν λόγω προϊόντος.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει σαφές ότι ο ανωτέρω χρόνος παράδοσης της παραγγελίας σας εξαρτάται και από τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που υπάρχει στις αποθήκες μας. Οι χρόνοι που αναφέρονται είναι ενδεικτικοί.

Ειδικά για την τρέχουσα περίοδο κρίσης που διέρχεται η χώρα, η διαθεσιμότητα προϊόντων εξαρτάται από τις δυνατότητες των εισαγωγέων/αντιπροσώπων. Ορισμένα προϊόντα ενδέχεται να είναι σε προσωρινή έλλειψη.

 

  1. Ανωτέρα βία: Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κλπ) δεν είναι δυνατό να σας παραδώσουμε τα προϊόντα εντός του προκαθορισμένου χρόνου θα σας ενημερώσουμε μέσω e-mail ή/και τηλεφώνου, προκειμένου να μας δηλώσετε αν επιθυμείτε, υπ’ αυτές τις συνθήκες, την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.
  2. Ευθύνη kentrolampaskaibatarias.gr   To kentrolampaskaibatarias.gr δεν ευθύνεται για ελαττώματα ή κακή ποιότητα των προϊόντων που διαθέτει στους πελάτες του. Όλα τα προϊόντα παραλαμβάνονται από τους προμηθευτές συσκευασμένα. Σε περίπτωση πάντως που στα παραδιδόμενα εμπορεύματα αποδεδειγμένα ανευρεθεί ελαττωματικό προϊόν διατηρείτε το δικαίωμα επιστροφής του με δυνατότητα αντικατάστασής του με δικά μας έξοδα αποστολής ή επιστροφής των χρημάτων σας.
  3. Διαφημιστικά μηνύματα: Το kentrolampaskaibatarias.gr παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν την πληροφόρησή τους για τα νέα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά και για άλλες τυχόν προσφορές κλπ με την αποστολή διαφημιστικών – ενημερωτικών μηνυμάτων στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση . Το kentrolampaskaibatarias.gr δεν θα χρησιμοποιήσει καταχρηστικά την παραπάνω υπηρεσία του. Δίδεται δε πάντοτε στους χρήστες η δυνατότητα διακοπής της λήψης διαφημιστικών μηνυμάτων.
  4. Τροποποίηση των όρων του παρόντος: Το kentrolampaskaibatarias.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τoυς όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών.
  5. Ισχύον Δίκαιο: Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του kentrolampaskaibatarias.gr διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994) που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.
  6. Περιεχόμενο του kentrolampaskaibatarias.gr:  Το kentrolampaskaibatarias.gr διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου του site και οποιαδήποτε αντιγραφή αυτών απαγορεύεται και διώκεται νομικά.

 

Πολιτική Επιστροφών

 Εξωτερικά – Εσωτερικά  Ελαττώματα:

Ο πελάτης υποχρεούται κατά την παραλαβή  να ελέγξει τα προϊόντα για να επιβεβαιώσει την ανυπαρξία αισθητικών ή άλλων ελαττωμάτων. Στην περίπτωση που υπάρχουν δικαιούται να αναγγείλει την ύπαρξη  ελαττωμάτων σε προθεσμία δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του είδους ενώ σε περίπτωση παρόδου της προθεσμίας αυτής χάνει κάθε σχετικό δικαίωμα. Το kentrolampaskaibatarias.gr υποχρεούται σε σύντομο χρόνο να προβεί σε αντικατάσταση του είδους αυτού με νέο. Σε περίπτωση ανεπιφύλακτης παραλαβής του είδους θεωρείται ότι αυτό παραδόθηκε σε άριστη εξωτερική κατάσταση χωρίς αισθητικά ελαττώματα.

Επιστροφές προϊόντων με χρέωση του kentrolampaskaibatarias.gr :
Το kentrolampaskaibatarias.gr  επιβαρύνεται  τα έξοδα επιστροφής στις κάτωθι περιπτώσεις : 

  1. Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες παραδίδονται άλλα από τα πωληθέντα, κατά είδος ή ποσότητα.
  2. Σε περίπτωση που κατά την παράδοση το είδος έχει συσκευασία κατεστραμμένη, ολοκληρωτικά ή κατά το μεγαλύτερο μέρος της.
  3. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το είδος φέρει κατασκευαστικό ελάττωμα (εφόσον αυτό βεβαιωθεί από τον εξουσιοδοτημένο εισαγωγέα/αντιπρόσωπο  που παρέχει την εγγύηση καλής λειτουργίας)  ή έλλειψη ιδιότητας, η οποία ιδιότητα έχει προηγουμένως συνομολογηθεί εγγράφως με το kentrolampaskaibatarias.gr.
  4. Στην περίπτωση κατεστραμμένης συσκευασίας, ο πελάτης οφείλει να μην αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος εξ αρχής και να ζητήσει την αντικατάστασή του, κατόπιν συνεννόησης του με kentrolampaskaibatarias.gr
  5. Στις περιπτώσεις επιστροφής  τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται στην κατάσταση που παρελήφθησαν και στο χρόνο που συμφωνήθηκε. Τυχόν καθυστέρηση εκ μέρους του πελάτη δικαιολογείται μόνον για λόγους ανώτερης βίας, άλλως το δικαίωμα αντικατάστασης με βάση τον παρόντα όρο απόλλυται.
  6. Για όλες τις περιπτώσεις η επιστροφή του προς αντικατάσταση προϊόντος θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και πλήρη τη συσκευασία του (εκτός αν πρόκειται ελάττωμα που διαπιστώθηκε αργότερα από την παράδοση και η συσκευασία δεν υπάρχει) και κατόπιν επικοινωνίας. Η επιστροφή των προϊόντων γίνεται μέσω courier ή Μεταφορικής Εταιρίας ανάλογα πως έχει γίνει η αποστολή.
  7. Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων αναλόγως της περίπτωσης, θα πραγματοποιείται επισκευή, ή αντικατάσταση, άλλως ακύρωση της συναλλαγής εφόσον ο πελάτης αποκρούει νομίμως τα δύο προηγούμενα, οπότε, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγουμένως παραληφθεί και ελεγχθεί τα προϊόντα από το kentrolampaskaibatarias.gr, σε περίπτωση ακύρωσης, η επιστροφή των χρημάτων στον πελάτη θα γίνεται τον ίδιο τρόπο που έγινε και η πληρωμή τους.  Το kentrolampaskaibatarias.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού.
  8. Στην περίπτωση πληρωμής με μετρητά, εάν ο πελάτης είχε επιλέξει την δυνατότητα «παραλαβή από το κατάστημα θα γίνεται με επιστροφή των χρημάτων του σε αυτόν από το κατάστημα στο οποίο πραγματοποίησε την παραλαβή του προϊόντος. Η επιστροφή θα γίνεται το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) εργασίμων ημερών τόσο του προϊόντος όσο και του τιμήματος.
  9. Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή το Ηλεκτρονικό κατάστημα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.

 

Δικαίωμα υπαναχώρησης 

  1. Από αρχική υποβολή της παραγγελίας του πελάτη μέχρι και προθεσμία 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παράδοσης (όταν πρόκειται για προϊόντα) και μάλιστα όταν είναι πολλά στην ίδια παραγγελία από την παράδοση και του τελευταίου ενώ όταν υπάρχει υποχρέωση παράδοσης προϊόντων σε τακτά διαστήματα από την παράδοση του πρώτου, ο πελάτης δικαιούται να υπαναχωρήσει από την πώληση.
  2. Η υπαναχώρηση αυτή είναι αναιτιολόγητη και χωρίς καμία επιβάρυνση και αν το είδος έχει ήδη παραδοθεί ο πελάτης οφείλει να επιστρέψει το προϊόν ακριβώς στην κατάσταση που το παρέλαβε, με το σύνολο των εξαρτημάτων του, των εντύπων που το συνοδεύουν και της συσκευασίας του σε άριστη κατάσταση. Η επιστροφή του είδους γίνεται δεκτή, μόνον εφόσον πρώτα ο αγοραστής έχει εξοφλήσει κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε η εταιρία για την αποστολή του είδους σε αυτόν και τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του είδους.
  3. Η δήλωση υπαναχώρησης ασκείται εγγράφως ή και ηλεκτρονικά και το kentrolampaskaibatarias.gr είναι υποχρεωμένο να αποστείλει επιβεβαίωση της παραλαβής δήλωσης υπαναχώρησης μόλις αυτή περιέλθει σε αυτό. 
  4. Κατόπιν της δήλωσης υπαναχώρησης, Το kentrolampaskaibatarias.gr υποχρεούται να αποδώσει το τίμημα που εισέπραξε.
  5. Η επιστροφή των χρημάτων στον πελάτη, στην περίπτωση χρέωσης μέσω Τραπεζικής κατάθεσης ως εξής: Το kentrolampaskaibatarias.gr υποχρεούται να αποδώσει το τίμημα που εισέπραξε , κατόπιν της ενημέρωσης αυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από την προμνησθείσα σύμβαση πελάτη-τράπεζας καθώς επίσης δεν επιβαρύνεται τα έξοδα μεταφοράς-αντιλογισμού  μεταξύ των τραπεζών.
  6. Στην περίπτωση πληρωμής με μετρητά, εάν ο πελάτης είχε επιλέξει την δυνατότητα «παραλαβή από το κατάστημα», θα γίνεται με επιστροφή των χρημάτων του σε αυτόν από το κατάστημα στο οποίο πραγματοποίησε την παραλαβή του προϊόντος.
  7. Η επιστροφή θα γίνεται το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) εργασίμων ημερών τόσο του προϊόντος όσο και του τιμήματος.
  8. Δεν επιστρέφονται δαπάνες παράδοσης . Επίσης ο πελάτης υποχρεούται να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα επιστροφής και να επιστρέφει τα προϊόντα εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία κοινοποίησε την υπαναχώρηση. Ειδάλλως το kentrolampaskaibatarias.gr διατηρεί κάθε επιφύλαξη άρνησης.
  9. Ο πελάτης ευθύνεται να αποζημιώσει το  kentrolampaskaibatarias.gr αν έκανε χρήση άλλη από εκείνη που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών στο διάστημα μέχρι τη δήλωση της υπαναχώρησης το  kentrolampaskaibatarias.gr  δικαιούται να συμφωνήσει με τον πελάτη την αποζημίωσή του ακόμα και με αμοιβαίο συμψηφισμό. 

Ασφαλή προϊόντα – Όροι εγγύησης:
Τα διατιθέμενα προϊόντα είναι προϊόντα τα οποία φέρουν κάθε απαραίτητη πιστοποίηση ασφαλούς λειτουργίας. Τα προϊόντα συνοδεύονται από γραπτές οδηγίες χρήσης (πλην των απλών στη χρήση προϊόντων) και από γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας εύλογης διάρκειας, στην ελληνική γλώσσα. Το έντυπο της εγγύησης περιλαμβάνει πάντοτε την επωνυμία και τη διεύθυνση του εγγυητή, το προϊόν στο οποίο αναφέρεται η εγγύηση, το ακριβές περιεχόμενό της, τη διάρκειά της, την τοπική έκταση ισχύος της, καθώς και τα δικαιώματα που παρέχει το εφαρμοστέο δίκαιο. Η εγγύηση της συσκευής έχει διάρκεια σύμφωνα με το κατασκευαστή από την ημερομηνία αγοράς της και επιτρέπει τη δωρεάν αποκατάσταση του προβλήματος, εφ’ όσον πληρούνται οι παρακάτω όροι:

  • Να υπάρχει η εγγύηση της αντιπροσωπείας και η απόδειξη αγοράς συσκευής.
  • Να μην έχουν αλλοιωθεί τα σταθερά στοιχεία της συσκευής (Serial No.)
  • Να μην εξαιρείται η βλάβη με βάση το έντυπο της εγγύησης του κατασκευαστή

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη των υπηρεσιών του  kentrolampaskaibatarias.gr υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις του ελληνικού νόμου (Ν. 2472/1997) για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000) και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ). Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του Internet όσο και του υπάρχοντος – αν και μη πλήρως ανεπτυγμένου – πλέγματος νομικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο του παρόντος τμήματος. Σε κάθε περίπτωση το kentrolampaskaibatarias.gr  διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών / χρηστών και μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο. Εάν κάποιος επισκέπτης / χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να ΜΗ χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του  kentrolampaskaibatarias.gr

Γενικοί όροι προστασίας των προσωπικών δεδομένων

Η παρούσα ιστοσελίδα διαφυλάσσει τον προσωπικό χαρακτήρα των στοιχείων σας, τα προσωπικά στοιχεία τα οποία αποστέλλει ο επισκέπτης / χρήστης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για λόγους επικοινωνίας, οικονομικούς και φορολογικούς  και δε δύναται να τα μεταβιβάσει σε οποιονδήποτε τρίτο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) για κανένα λόγο με την εξαίρεση σχετικών διατάξεων του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές,