Συμβουλές αγοράς

Στην προσπάθειά μας να γινόμαστε καλύτεροι και για την ενημέρωση των χρηστών του διαδικτύου που αναζητούν, συγκρίνουν κι αγοράζουν προϊόντα από τα Ηλεκτρονικά Καταστήματα του κλάδου, παραθέτουμε ορισμένες γενικές συμβουλές-παραμέτρους. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην ορθή επιλογή σας, αποφεύγοντας τις “κακοτοπιές”.

 Στην επιλογή προϊόντων και στην σύγκριση τιμών από τα διάφορα καταστήματα προσέχουμε :

  1. Στις τιμές που αναγράφονται  δίπλα από κάθε προϊόν ΝΑ συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ (24%)  τα τέλη-φόροι ανακύκλωσης (λάμπες – μπαταρίες – ηλ.εργαλεία)κτλ. και ΝΑ είναι οι  Τελικές Τιμές   των προϊόντων χωρίς άλλες «κρυφές» εκ των υστέρων μικρό χρεώσεις. Την σαφή αναφορά σε κάθε περίπτωση του κωδικού κατασκευαστή και των επιμέρους χαρακτηριστικών.
  2. Ο τύπος λάμπας, μπαταρίας ή  εργαλείου δεν είναι από μόνος του αρκετός λόγω του ότι πολλές φορές οι εταιρίες για εμπορικούς λόγους προσφέρουν προϊόντα με διάφορες προδιαγραφές ή και  συνθέσεις παρελκομένων. 
  3. Οι λάμπες να έχουν τις απαραίτητες  πιστοποιήσεις πχ.(CE & RoHS),  κοιτάμε την διάρκεια ζωής πχ.(25000-30000h) , την φωτεινή ροή λούμεν (lm).κτλ. Σχετικά με την εγγύηση λαμπτήρων ακούμε πολλά .. που εκ των υστέρων δεν αναγνωρίζουν και δεν αντικαθιστούν λόγω μη ορθής χρήσης. Προσοχή στην επιλογή ενός  αξιόπιστου σημείου πώλησης. 
  4. Οι μπαταρίες,  να είναι ιδίου τύπου πχ. Li-on (Lithium), Ni-MH (νικελίου υδριδίου μετάλλου ) καθώς και να είναι τα ίδια Αμπερώρια Ah. (συνήθως οι μπαταρίες έχουν εγγύηση 6-12 μήνες σε επιλεγμένες αυτοκινήτου ή στοιχεία παρέχεται 18-24 είτε 36 μήνες πχ.(Magna Power made in USA)
  5. Τελευταία παρατηρείται, από Ηλεκτρονικά Καταστήματα να  μην υπάρχει φυσικό κατάστημα και τηλέφωνο επικοινωνίας με συνέπεια όταν και αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή κάποιο λάθος να μην απαντούν στα e-mail και να μη μπορεί ο πελάτης να επικοινωνήσει για να λύσει το πρόβλημα που προέκυψε.   
  6. Τις τελικές χρεώσεις που θα καταβάλετε. Για παράδειγμα συχνά διαφημίζεται η δωρεάν αποστολή  ή  πάνω από κάποιο ποσό αγοράς. Χρήσιμο είναι να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σ’ αυτό μια και συχνά οι εξαιρέσεις και η καταβολή επιπλέον χρημάτων είναι περισσότερες από εκείνες που θα παραλάβετε πραγματικά δωρεάν.
Κύλιση προς τα επάνω